Το έργο μας

Η Emfasis είναι μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στηρίζεται αποκλειστικά σε οικονομικές εισφορές και δωρεές ιδιωτών για την εκπλήρωση των προγραμμάτων της. Τα προγράμματα στήριξης και ενδυνάμωσης, πηγάζουν αποκλειστικά από τις μαρτυρίες των ίδιων των ανθρώπων που συναντάμε στον δρόμο και σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις υπάρχουσες ανάγκες τους στις εκάστοτε ευάλωτες περιοχές, τις οποίες καταγράφουν και αναλύουν οι streetworkers. Η Emfasis Foundation σχεδιάζει, εκτελεί, επιβλέπει και ολοκληρώνει καμπάνιες που έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στις ανθρώπινες ανάγκες και στις συνθήκες διαβίωσής τους.

StreetWork

empowerment

2018 – σήμερα

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανακούφιση, την κινητοποίηση και τελικά την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται στο δρόμο (άστεγοι, άποροι, άνεργοι, ηλικιωμένοι χωρίς φροντίδα, εγκλωβισμένοι μετανάστες) καθώς επίσης και οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας.

Βασικό «εργαλείο» του προγράμματος αποτελούν οι δύο Κινητές Μονάδες Στήριξης. Στελεχωμένες από εθελοντές οδηγούς & streetworkers προσεγγίζουν και προσφέρουν σε σταθερή εβδομαδιαία βάση εξατομικευμένη υλική και ψυχοκοινωνική στήριξη και καθοδήγηση.

Με την προσθήκη νέων τεχνολογικών εργαλείων όπως κινητά τηλέφωνα και τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ ωφελούμενων και οργάνωσης, το πρόγραμμα επιτάχυνε με σημαντικό ρυθμό τις διαδικασίες διεκπεραίωσης του κάθε περιστατικού με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ποσοστά των ωφελούμενων που έχουν πάρει τον δρόμο της κοινωνικής επανένταξης και έχουν βελτιώσει αποτελεσματικά τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Χρηματοδότης: The Hellenic Initiative Australia

2020 - σήμερα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη αναγκών ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή κοινωνικό αποκλεισμό και είναι εγκαταλελειμμένα από τις οικογένειες τους, ζώντας μόνα ή όντας άστεγα ή σε «κατάσταση δρόμου».

Σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Στήριξης της Emfasis Foundation παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχολογικής στήριξης, συμβουλευτικής αλλά και νομικής συμβουλής, εκπροσώπησης ή συνοδείας.
Χρηματοδότης: ΤΙΜΑ κοινωφελές ίδρυμα

2021

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Food security programme in Greece» , βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο του 2021. Στηρίζει ευάλωτους πληθυσμούς στην Αττική και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν πληγεί κυρίως από την πανδημία και την τουριστική κρίση των 2 τελευταίων ετών. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος:
προάγεται η ενίσχυση Ελλήνων μικρών παραγωγών, καθώς και πρακτικές για την ορθή χρήση των απαραίτητων φυτοφαρμάκων από ομάδα φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής
προωθείται η περιβαλλοντική συνείδηση χρησιμοποιώντας τσάντες διανομής από ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν παρασκευαστεί από ευάλωτες μητέρες
Εκπαιδεύονται εθελοντές στην εκτέλεση προγραμμάτων ανακούφισης
Σε συνεργασία με 22 κοινωνικές υπηρεσίες σε όλη την χώρα, πάνω από 3.000 είδη τροφίμων υψηλής διατροφικής θα προσφερθούν σε ευάλωτες ομάδες, ενώ αναμένεται να συμβάλει θετικά στην διατήρηση δεκάδων θέσεων εργασίας.

Χρηματοδότης: Τui Care Foundation

2021

Το Πρόγραμμα “Μουσική στο Δρόμο – Θεραπεία Ζωής” γεννήθηκε μέσα από την έκδηλη επιθυμία των ίδιων των ωφελούμενων να εκφραστούν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν.
Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές εβδομαδιαίες δράσεις, με κύριο στοιχείο την μουσικοθεραπεία και την εν γένει δημιουργική απασχόληση των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένες πάντα στις ανάγκες και τα θέλω τους. Οι δράσεις αυτές διεξάγονται είτε σε ομαδικό, είτε σε ατομικό επίπεδο και διαδραματίζονται τόσο στον δρόμο και σε ουδέτερους χώρους, όσο και σε συνεργαζόμενες ανοιχτές ή κλειστές δομές. Κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι η ψυχική ανόρθωση και ανακούφιση των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας/δρόμου, η κοινωνικοποίηση και κινητοποίησή τους, η διαχείριση και έκφραση των συναισθημάτων τους, καθώς και η καλλιέργεια συναισθηματικών δεσμών και κοινού αισθήματος ταυτότητας.

Χρηματοδότητης: Δεσμός Non Profit

2018 – 2019

Εξυπηρετεί αποκλειστικά άτομα 3ης ηλικίας, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Εξειδικευμένη Ομάδα αποτελούμενη από Κοινωνικό Λειτουργό, Νομικό

Σύμβουλο και Ειδικό Φοροτεχνικό, παρέχει τις εξής υπηρεσίες σε άστεγους ηλικιωμένους: Προσωπικές Συνοδείες για θέματα υγείας και γραφειοκρατικές υποθέσεις, επανένωση με αγαπημένα πρόσωπα, προτροπή για έναρξη δραστηριοτήτων και τη χρήση νέων τεχνολογιών, συμβουλευτική για αποφυγή θυματοποίησης και ενίσχυση για βελτίωση παρακολούθησης υγείας.

Μέσα από το σεβασμό και τη διακριτικότητα στοχεύουμε στην βελτίωση ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου.

Χρηματοδότης ΤΙΜΑ κοινωφελές ίδρυμα

2016 - 2017

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη αναγκών ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή κοινωνικό αποκλεισμό και είναι εγκαταλελειμμένα από τις οικογένειες τους, ζώντας μόνα ή όντας άστεγα ή σε «κατάσταση δρόμου».

Σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Στήριξης της Emfasis Foundation παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχολογικής στήριξης, συμβουλευτικής αλλά και νομικής συμβουλής, εκπροσώπησης ή συνοδείας.
Χρηματοδότης: ΤΙΜΑ κοινωφελές ίδρυμα

2015

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί η κοινωνική επανένταξη τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, πρώην χρηστών απαγορευμένων ουσιών, οι οποίοι βρίσκονται σε προγράμματα επανένταξης του ΚΕ.Θ.Ε.Α, ΟΚΑΝΑ και 18 Άνω.

Θεωρούμε ότι βασικοί παράγοντες για την κοινωνική επανένταξη αποτελούν η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση αυτών των ατόμων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην σημερινή κοινωνία.

Για αυτό το λόγο, με αυτό το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα, αλλάζουμε σελίδα στην εικόνα του χτες, και με πλήρη οδοντιατρική αποκατάσταση προσφέρουμε την δυνατότητα εξάλειψης του κοινωνικού στίγματος του παρελθόντος και την ευκαιρία για ένα καινούριο ξεκίνημα.

Relief programs

2021

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως πρωταρχικό στόχο την άμεση κάλυψη βασικών και επείγουσων αναγκών.  Tο πρόγραμμα αυτό του The Hellenic Initiative Australia, ξεκίνησε στις 01/02/2021 και έχει στηρίξει μέχρι στιγμής δεκάδες νοικοκυριά και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η στήριξη προσφέρεται μέσω διάθεσης οικιακού εξοπλισμού, παροχής τροφίμων, εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών και μέσω κάλυψης άλλων παγίων εξόδων τους. 

Χρηματοδότης: The Hellenic Initiative Australia

2020 – σήμερα

«Δεν Προσπερνάμε – Στηρίζουμε» : Στήριξη ευάλωτων ομάδων σε έντονα καιρικά φαινόμενα από την Υδρόγειο Ασφαλιστική και την Emfasis Foundation. Τα έντονα και, συχνά, έκτακτα καιρικά φαινόμενα όπως οι πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, οι έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, η συχνότητα των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά, δημιουργούν ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες ειδικά για τους ανθρώπους με βιοποριστικά προβλήματα. Το πρόγραμμα «Δεν προσπερνάμε – Στηρίζουμε» δημιουργήθηκε ως μια στοχευμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των θεμελιωδών αναγκών που δημιουργούνται σε αυτές τις περιπτώσεις για άτομα και οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας. Είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε Αθήνα και Πειραιά παρέχοντας άμεση και έγκαιρη ανακούφιση στις ομάδες – στόχους με παροχή βασικών ειδών επιβίωσης καθώς και δωρεάν ασφάλισης και εξοπλισμού για τα οχήματα – μονάδες κινητής στήριξης της Emfasis Foundation, που προσεγγίζουν τις ευάλωτες περιοχές.

Χρηματοδότης: Υδρόγειος Ασφαλιστική 

2020 - σήμερα

Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει στη κάλυψη προσωρινής στέγασης του άστεγου πληθυσμού στο λεκανοπέδιο της Αττικής με ειδικά προβλήματα υγείας και μετακίνησης, στη περίοδο της πανδημίας. Η κοινωνική υπηρεσία της Emfasis Foundation, διεξάγει σχετική αξιολόγηση του κάθε περιστατικού και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε εξυπηρετούμενου, παρέχει την ανάλογη χρονική κάλυψη σε προσωρινό κατάλυμα, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς για την μονιμότερη ικανοποίηση παρόμοιων αιτημάτων.

2013 – σήμερα

Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων πραγματοποιείται η μεγαλύτερη καμπάνια στήριξης του ευάλωτου πληθυσμού. Εκπαιδευμένες ομάδες εθελοντών μας, επιτελούν ειδικά σχεδιασμένες βάρδιες προσφέροντας:

α) είδη επιβίωσης (υπνόσακο, γάντια, σκούφο, κάλτσες, κασκόλ, ρουχισμό)

β) ζεστά ροφήματα και καλάθι αγάπης (τρόφιμα, γιορτινά γλυκά και θρεπτικά σνακ)

γ) είδη ατομικής υγιεινής

δ) ψυχοκοινωνική υποστήριξη & φυλλάδια ενημέρωσης Emfasis

2013 - σήμερα

Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα πραγματοποιείται η δεύτερη μεγαλύτερη καμπάνια στήριξης ευάλωτου πληθυσμού . 
Εκπαιδευμένες ομάδες εθελοντών μας, επιτελούν ειδικά σχεδιασμένες βάρδιες προσφέροντας:

α) είδη επιβίωσης (υπνόσακο, κουβέρτες, ρουχισμό)

β) Πασχαλινά εδέσματα (τσουρέκια,γλυκά, κουλούρια) και καλάθια αγάπης.

γ) είδη ατομικής υγιεινής

δ) ψυχοκοινωνική υποστήριξη & φυλλάδια ενημέρωσης Emfasis

2014 – σήμερα

Τον Δεκέμβριο του 2014, η Εmfasis αποκτά την πρώτη Κινητή Μονάδα Στήριξης που αποτελείται από ένα βαν και εθελοντές κοινωνικούς επιστήμονες.

Δραστηριοποιείται σε περιοχές εντός και εκτός του Δήμου Αθηναίων καλύπτοντας ανάγκες περισσότερων ευπαθών και κοινωνικά περιθωριοποιημένων ομάδων.

Τον Ιούνιο του 2016 αποκτάμε και την Δεύτερη Κινητή Μονάδα Στήριξης, πολλαπλασιάζοντας την γεωγραφική κάλυψη των χαρτογραφημένων περιοχών με ευάλωτους πληθυσμούς, και δίνοντας καθημερινά το παρόν δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη από είδη επιβίωσης και γενικότερης στήριξης.

Κατά τη διάρκεια έκτακτων καιρικών φαινομένων, όπως χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις κλπ, οι δύο κινητές ομάδες και οι ομάδες εθελοντών social streetworkers επιτελούν νυχτερινές βάρδιες μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας στις αντίξοες καιρικά συνθήκες.

2015 – 2016

Το “Direct Intervention Program” είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, με στόχο την συνολική αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών αστέγων στους δρόμους της Αθήνας που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Αποτελείται από 3 σκέλη:

α) μία ειδική εφαρμογή, εγκατεστημένη στα κινητά (smartphones) εξουσιοδοτημένων και πιστοποιημένων χρηστών, που έχουν επιλεχθεί από το δίκτυο συνεργατών της Emfasis. Οι χρήστες στέλνουν την πληροφορία για τον άνθρωπο σε κατάσταση δρόμου στο Κέντρο Άμεσης Διαχείρισης (ΚΑΔ)

β) το Κέντρο Άμεσης Διαχείρισης (ΚΑΔ) αξιολογεί την πληροφορία και ανάλογα με το είδος επέμβασης, την κατατάσσει σε μία από τις τρεις κατηγορίες χειρισμού:
– Επιτόπια επέμβαση με χρονικό περιθώριο 24 ωρών
– Επιτόπια επέμβαση με χρονικό περιθώριο 8 ωρών
– Επείγουσα επέμβαση, όπου και κινητοποιούνται άμεσα οι Κινητές Μονάδες Στήριξης της Οργάνωσης

γ) την τελική και άμεση παρέμβαση από τις εκπαιδευμένες ομάδες social streetworkers της Emfasis ή τα Mobile Support Unit ανάλογα με την φύση της ανάγκης. Μέσα από τη συνεργασία και τον συντονισμό των δράσεων μας με άλλους φορείς μας δίνεται η δυνατότητα:

  • να καλύψουμε ανάγκες ακόμα και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, εκτός του Δήμου Αθηναίων
  •  να αποφύγουμε την αλληλοκάλυψη στις ίδιες περιοχές

2013 – 2019

Ένας χώρος, όπου οι ομάδες της Emfasis αποτελούμενες από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους παρέχουν την απαραίτητη στήριξη σε ευπαθείς και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες (άστεγους και άπορες οικογένειες). Οι υπηρεσίες αυτές είναι:

* Emfasis στην Υγεία: Ενημέρωση σχετικά με τις κάρτες υγείας της Emfasis που προσφέρουν πακέτα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους (άνδρες, γυναίκες και παιδιά)

* Ενημέρωση για Κοινωνικές Δομές της Αθήνας (π.χ. Πολυιατρεία, Κέντρα Ημέρας, Συσσίτια, ξενώνες φιλοξενίας, Δομές με Προγράμματα Απεξάρτησης κλπ)

* Ενημέρωση για δωρεάν εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο (π.χ σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά κλπ)

* Συμβουλευτική σε νομικά και εργασιακά ζητήματα, καθώς και παροχή βοήθειας με γραφειοκρατικές διαδικασίες (π.χ. με αιτήσεις για επιδόματα, επανέκδοση ταυτότητας, κλπ)

*Παροχή Ειδών, όπως τρόφιμα, ρουχισμό (ένδυση, υπόδηση) είδη ατομικής υγιεινής, σχολικά, βρεφικά και παιδικά είδη, δημιουργικά παιχνίδια, κιτ επιβίωσης (υπνόσακους, υποστρώματα, σκούφο, γάντια και κασκόλ) και είδη καθαρισμού.

Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική πρωτοβουλία παρέχει τέτοιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται περίπου 50 ωφελούμενοι και 12 οικογένειες ετησίως.

2015 – 2016

Αναζητώντας συνεχώς τρόπους που στοχεύουν στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αυτή τη φορά δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της υγείας, μέσα από την παροχή πακέτων δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γενικές, γυναικολογικές και παιδιατρικές εξετάσεις καθώς και ιατρική αξιολόγηση.

Εξετάζουμε επίσης περιπτώσεις όπου απαιτούνται επείγουσες αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διεκπεραιωθούν αιτήσεις για προσωρινή στέγη, ένταξη σε σχολεία κλπ.

Οι κάρτες υγείας της Emfasis απευθύνονται σε άστεγους και άπορους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν όσους στερήθηκαν το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη βελτιώνοντας την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής τους.

2014 – 2015

Το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση για Άστεγους Νέους» είναι μία καινοτόμα δράση, που απευθύνεται σε άστεγους άνδρες ή γυναίκες, οι οποίοι είτε ζουν στο δρόμο είτε βρίσκονται σε «κατάσταση δρόμου» λόγω έλλειψης βασικών οικονομικών πόρων, απουσίας υποστηρικτικού οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος, ψυχολογικών διαταραχών, χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Η Emfasis, μέσα από αυτό το πρόγραμμα, προσφέρει προσωρινή φιλοξενία στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, για 1 – 2 φορές την εβδομάδα, σε κεντρικό και προσβάσιμο ξενοδοχείο της Αθήνας. Στόχος μας είναι:

* να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ακραίες και αντίξοες καιρικές συνθήκες (χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία, βροχή, χιόνι) και να τους βοηθήσουμε να βρουν καταφύγιο

* να έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν για την προσωπική υγιεινή και την αισθητική τους, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

* να ξεφύγουν, έστω και προσωρινά, από τη βουή των πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, έτσι ώστε να αισθανθούν πιο ασφαλείς και να αποκτήσουν μια αίσθηση προσωπικού χώρου, στον οποίο να μπορεί να χαλαρώσουν, να απολαύσουν κάποιες βασικές ανέσεις και να επιδοθούν σε αγαπημένες ασχολίες, π.χ. να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική, να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσουν τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

special projects

2017 – 2020

Θεραπευτικό Εργαστήριο φωτογραφίας και δημιουργίας βίντεο για παιδιά Σύριων προσφύγων σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας.

Επαγγελματίες φωτογράφοι και κινηματογραφιστές, πλαισιωμένοι από εθελοντές της Emfasis Foundation εκπαιδεύουν τους μικρούς πρόσφυγες να εκφράσουν κάθε συναισθηματική κατάσταση μέσω της φωτογραφίας και του φιλμ.

Χρηματοδότης: Global Giving

2017 – σήμερα

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αναγνώριση και προβολή θετικών προτύπων μέσω των εθελοντών μας, social streetworkers, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την συνέχεια του έργου τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

To πρόγραμμα «Αναδοχής» ενός εθελοντή, σας δίνει την δυνατότητα να συμβάλλετε:

  • στην εξυγίανση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων όπως η νεανική ανεργία, καθώς παρέχουμε επαγγελματική εκπαίδευση στους Social Streetworkers με τα απαραίτητα εργαλεία που μπορεί να χρειαστούν στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας.¬
  • στην ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής συνείδησης, με την όσο το δυνατόν συχνότερη μετακίνηση των εθελοντών μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • στην καταπολέμηση της αστεγίας και στην απορρόφηση του κοινωνικού κραδασμού από τα μέλη της κοινωνίας μας που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό
  • στην παρότρυνση των εργαζόμενων/συναδέλφων σας μέσω ενεργής συμμετοχής

2015 – σήμερα

Εθελοντικές αποστολές από το εξωτερικό στην Ελλάδα, με εξατομικευμένα προγράμματα, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

2016 – σήμερα

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του πρωτοπόρου προγράμματος πρακτικής άσκησης, η ομάδα της Emfasis υποδέχεται κάθε χρόνο εθελοντές του Regeneration. Μαζί τους καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε τους σκοπούς των προγραμμάτων μας και να μοιραστούμε καινοτόμες ιδέες με νέους επαγγελματίες.

2018

Δεδομένων των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου 2018, η ομάδα της Emfasis έδωσε το παρόν από την πρώτη μέρα στις πληγείσες περιοχές αξιολογώντας τις πρωταρχικές ανάγκες των πυρόπληκτων συγκεντρώνοντας προσωπικές μαρτυρίες.

Με εξειδίκευση στις συνθήκες δρόμου, ομάδες εκπαιδευμένων streetworkers παρέχουν άμεση βοήθεια, ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη. Κύριο μέλημα της Emfasis είναι να βοηθήσει όλα τα μέλη της κοινωνίας να σταθούν στα πόδια τους, να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και να φροντίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Χρηματοδότης GlobalGiving

2017 - 2018

Υλοποιήθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Υποστήριξης Ανηλίκων & Νέων, Εντος#Εκτός, σε συνεργασία με την Emfasis Foundation. Σκοπός της συνεργασίας, στα πλαίσια της Δράσης, ήταν η συμβολή στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των συνεργαζόμενων ΜΚΟ, στην πρόληψη της κοινωνικής θυματοποίησης και στην προώθηση της προστασίας των δικαιωμάτων παιδιών που βιώνουν καταστάσεις δρόμου (παιδικών πληθυσμών σε κίνηση και άλλων ευάλωτων παιδικών πληθυσμών σε κίνδυνο στο δρόμο), σε περιοχές υψηλής έντασης του φαινομένου, στον κεντρικό αστικό ιστό Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Επιπλέον στόχος της συνεργασίας, ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας, στα επιμέρους πεδία δράσης των Οργανώσεων, στο πλαίσιο της προάσπισης των δικαιωμάτων ευάλωτων παιδικών πληθυσμών.

Μέσω της υλοποίησης της Δράσης, δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής και εκπαίδευσης των ανθρώπινων πόρων των Οργανώσεων, σε νέες μεθοδολογίες και εργαλεία, ανάπτυξης της αποτελεσματικότητας και των δεξιοτήτων, προσέγγισης και στήριξης παιδιών σε κίνδυνο, σε κατάσταση δρόμου.

Χρηματοδότης: Σημεία Στήριξης, Koινωφελούς Ιδρύματος Hellenic Hope

2013 – σήμερα

Η Emfasis θέτει ως προτεραιότητα την πρόσληψη και την απασχόληση των εθελοντών της ή άνεργων νέων ώστε να καλύψει τις όποιες διαθέσιμες θέσεις εργασίας προκύψουν. Μέχρι στιγμής, η Οργάνωσή μας έχει προσλάβει 33 νέους επαγγελματίες οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν άνεργοι.

2013 - σήμερα

Προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών της Emfasis, επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλευτική
Σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους απόφοιτους πανεπιστημίου

2016 - 2017

Εβδομαδιαίες ομάδες παιδοψυχολόγων & εθελοντών της Emfasis για παιδιά από 4-14 ετών, με σκοπό την δημιουργική απασχόληση τους.

2015 – 2017

Συμμετοχή εθελοντών και υποστηρικτών στον Ημιμαραθώνιο και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με σκοπό την μετάδοση του έργου της οργάνωσης ως προς την στήριξη του άστεγου πληθυσμού της Αθήνας

2016 - 2017

Χρηματοδότηση πρόσληψης δύο στελεχών της Emfasis Foundation στις θέσεις Συντονίστριας Δράσεων και Υπεύθυνου Κινητής Μονάδας Στήριξης για την ομαλότερη λειτουργία της οργάνωσης

2016

Χρηματοδότηση πρόσληψης στελέχους της Emfasis Foundation στην θέση Συνεργασιών και Διαχείρισης Εθελοντών, για την ενδυνάμωση και την βιωσιμότητα της οργάνωσης

2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Emfasis στην Νορβηγία για ανταλλαγή πρακτικών και τεχνολογίας ως προς την αντιμετώπιση της αστεγίας και της επανένταξης κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και τη Νορβηγία μέσω της Πρωτοβουλίας Διμερών Σχέσεων του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants.

Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

2017 - 2018

Τρεις αποστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Σλοβενία με την συμμετοχή του YMCA North Tyneside, Mládež ulice, UMCA Slovakia, ίνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ “Youth Mobility” όπου συμπεριλαμβάνονται Streetwork workshops, εκπαιδευτικές εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες, με συμμετοχή ευάλωτων νέων από το εξωτερικό και νέους streetworkers της Emfasis με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και απόκτηση εμπειριών.

Scroll to Top