FΑQs

Μας ρωτάνε συχνά

Έχεις απορία;

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας! Είμαστε στη διάθεση σου.

Ποιοι είμαστε & τι κάνουμε;

Η Emfasis Non-Profit είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία - AMKE), που δημιουργήθηκε για να στηρίζει τους ανθρώπους σε ανάγκη να επανακτήσουν την αξιοπρέπεια τους. Από το 2013 μέχρι σήμερα στηρίζει, ανακουφίζει & ενδυναμώνει άτομα που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας, μέσω της καινοτόμου μεθοδολογίας του Social Streetwork. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις τις Emfasis Non-Profit εδώ

Τι σημαίνει "Αστεγία" και ποιους αφορά;

Η έλλειψη στέγης είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που συμπεριλαμβάνει η Στρατηγική για την Κοινωνική Προστασία και Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόληψη της έλλειψης στέγης και η επαναστέγαση των αστέγων απαιτεί την κατανόηση των διαδικασιών που οδηγούν σε αυτήν και άρα μια ευρεία αντίληψη για το τι σημαίνει έλλειψη στέγης. Η FEANTSA ( Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των οργανώσεων που εργάζονται με τους αστέγους) έχει αναπτύξει μια τυπολογία για την έλλειψη στέγης και τον αποκλεισμό από την κατοικία, που ονομάζεται ETHOS. 

Η τυπολογία αυτή ξεκινάει από την κατανόηση του ότι υπάρχουν τρεις παράμετροι που συνιστούν την έννοια του “ σπιτιού ”, η έλλειψη των οποίων περιγράφει την έλλειψη στέγης:

 -το να έχει κάποιος σπίτι σημαίνει ότι έχει ένα κατάλληλο οίκημα (ή χώρο), στο οποίο το άτομο και η οικογένεια του έχουν την αποκλειστική κυριότητα (φυσική διάσταση) 

-το να είναι κανείς σε θέση να διαθέτει προσωπικό χώρο και να απολαμβάνει τις κοινωνικές του σχέσεις (κοινωνική διάσταση) και 

-το να έχει κανείς έναν νόμιμο τίτλο για την ιδιοκτησία ενός χώρου (νομική διάσταση).

Αυτή η ανάλυση οδηγεί σε 4 κύριες διαφοροποιήσεις: Αστεγία, Έλλειψη Στέγης, Επισφαλής Στέγαση και Ανεπαρκής ή Ακατάλληλη Στέγαση, οι οποίες όλες υποδηλώνουν την έλλειψη σπιτιού.

Μάθε περισσοτέρα

Δηλαδή στηρίζετε μόνο άτομα σε αστεγία;

H Emfasis Non-Profit στηρίζει πλήθος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Με επίκεντρο τα άτομα που βιώνουν διαφορετικές μορφές αστεγίας, επεκτείνει την ανθρωπιστική δράση της, όπου το επιτρέπουν η τεχνογνωσία και οι πόροι της. Ενδεικτικά, από το 2018 συμβάλει στην ανακούφιση πληγέντων από φυσικές καταστροφές (Mάτι,Εύβοια, Ηράκλειο κ.α), ενώ από τον Μάρτιο του 2023 με το 1ο Πρόγραμμα Εθνικής Ωφέλειας & Εμβέλειας EmfaSEAs, ταξιδεύει ανά την Ελλάδα μεταλαμπαδεύοντας την μεθοδολογία Streetwork σε επαγγελματίες & εθελοντές και προωθώντας τις αξίες του εθελοντισμού.

Πέραν όμως της ανακούφισης και υποστήριξης ατόμων που ζουν σε ορατή ή αόρατη αστεγία, η Emfasis Non-Profit, εστιάζει μεγάλο μέρος των ενεργειών της στην πρόληψη. Αυτό σημαίνει ότι στηρίζει οικογένειες σε κίνδυνο επικείμενης αστεγίας - κάτω από το όριο της φτώχειας - στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή για αυτές και τα παιδιά τους. 

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

A. Είμαι ιδιώτης, πώς μπορώ να συνεισφέρω στο έργο σας; 

Μπορείτε να συμβάλλετε στην προσπάθεια μας να ανακουφίσουμε όσους το έχουν ανάγκη κάνοντας μια δωρεά μέσω Paypal εδώ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μας ενισχύσετε με μια δωρεά μέσω τραπέζης στα ΙΒΑΝ:

  • GR7501720290005029069192340 (Piraeus Bank)
  • GR1301401160116002002031068 (Alpha Bank)
  • GR9302606300000040201478497 (Eurobank)

* ** Για την κοινοποίηση της απόδειξης της δωρεάς σας, παρακαλούμε αναγράψτε το ονοματεπώνυμο & το email σας στο πεδίο «Αιτιολογία», κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικούς τρόπους στήριξης, πατήστε εδώ.

Β. Εκπροσωπώ εταιρεία, πώς μπορούμε να συνεργαστούμε; 

Στην Emfasis Non-Profit παρέχουμε τη δυνατότητα υποστήριξης των δράσεων μας μέσω Στρατηγικά Σχεδιασμένων Προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πάντοτε σε συνάρτηση με τους τομείς ενδιαφέροντος του εκάστοτε συνεργάτη.

Σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο emfasis.fundraising@gmail.com ή στο (+30) 2160005417.

Ποια είναι η διαδικασία μετά από κάθε δωρεά;

Για κάθε δωρεά λαμβάνετε Επίσημο Αποδεικτικό Δωρεάς αλλά και Ενημερωτικό Δελτίο για τον Αντίκτυπο της δωρεάς σας.

Κάθε δωρεά διοχετεύεται άμεσα για την αποτελεσματική κάλυψη των πιο επείγουσων αναγκών των ατόμων που υποστηρίζουμε. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Που μπορώ να παρακολουθήσω το ντοκιμαντέρ “Roofless Dream” που περιγράφει τις δυσκολίες των ανθρώπων που στηρίζετε;

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε ή να προβάλλετε το ντοκιμαντέρ "Roofless Dreams", μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Title Question Go Here

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Κάνε Εγγραφή

Newsletter