4/5/2016

Η Emfasis γίνεται επίσημο μέλος του "Consortium for Street Children Network"

Η Emfasis Foundation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της, από τον Απρίλιο του 2016, με το Consortium for Street Children Network (CSC), που αποτελεί το κορυφαίο διεθνές δίκτυο προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου. Η διάκριση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Emfasis με την Praksis Αθήνας & Θεσσαλονίκης καθώς και της Άρσις Θεσσαλονίκης, σε ένα οδοιπορικό στα ελληνικά σύνορα, συνοδεία αντιπροσώπου του CSC, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης τους στην Ελλάδα.

Το CSC αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο απαριθμεί περισσότερα από 80 μέλη, μικρούς, μεσαίους αλλά και μεγάλους διεθνείς Οργανισμούς, με μοναδικό σκοπό να δώσει φωνή στα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου, να προωθήσει τα δικαιώματα τους και να βελτιώσει τον τρόπο ζωής τους. Το έργο του δικτύου επικεντρώνεται στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών, μέσω της χάραξης πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, της έρευνας και της δικτύωσης με ερευνητές, επαγγελματίες αλλά και ιθύνοντες λήψης αποφάσεων.

Με τη συμμετοχή της στο CSC, η Emfasis Foundation εξασφαλίζει τη συμμετοχή της σε δημόσιες διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα παιδιά αυτά. Επιπλέον, της δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις και εκστρατείες που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως κατά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών που Βρίσκονται σε Κατάσταση Δρόμου (12 Απριλίου) με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω στο ζήτημα αυτό.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η Emfasis, πλέον, αποκτά πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων και πηγών σχετική με τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου αλλά και σε ένα παγκόσμιο δίκτυο Οργανώσεων, το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να μοιραστεί πληροφορίες, βέλτιστες πρακτικές, προβληματισμούς αλλά και να ξεκινήσει νέες έρευνες και συνεργασίες.

Η επίτευξη της συνεργασίας αυτής μας κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενους, όχι μόνο επειδή η Emfasis Foundation αποτελεί τη πρώτη και μοναδική ελληνική οργάνωση-μέλος, αλλά κυρίως διότι μέσω των διαβουλεύσεων, της ανταλλαγής πληροφοριών και των συνεργασιών, θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί και να εφαρμόσει τις κατάλληλες μεθόδους προάσπισης και προώθησης των δικαιωμάτων των παιδιών, με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου στη χώρα μας.
Τέλος, ευχαριστούμε πολύ το CSC δίκτυο για την επιλογή μας και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Consortium for Street Children Network επισκεφτείτε το Website: https://streetchildren.org/

Κάνε Εγγραφή

Newsletter