Δωρεά Τροφίμων Από την ΑΧΑ AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Ευχαριστούμε πολύ την ΑΧΑ Ασφαλιστική για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε τρόφιμα, την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του ιού covid-19.

Όπως αναφέρεται και στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της AXA:

“Η εθελοντική ομάδα της ΑΧΑ ενώνει δυνάμεις με τις οργανώσεις Μπορούμε και Emfasis Foundation και το Δήμο Μεταμόρφωσης και προσφέρει 108 πακέτα τροφίμων σε οικογένειες και άστεγους.

Η αβεβαιότητα, η αστάθεια και οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημική κρίση επιδείνωσαν σημαντικά τις δυσκολίες που ήδη αντιμετώπιζαν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Κατανοώντας την ανάγκη για άμεση φροντίδα, οι εθελοντές της ΑΧΑ πρόσφεραν, με τη στήριξη της Εταιρείας, 108 πακέτα τροφίμων:

  • Σε 12 οικογένειες με ανήλικα τέκνα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Σε 150 άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας – ορατής ή μη.
  • Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεταμόρφωσης που αποτελεί σταθερό αρωγό 350 οικογενειών.

Πιστή στη δημιουργία συνεργειών για τον πολλαπλασιασμό του κοινωνικού αποτυπώματος με κάθε δράση της, η ΑΧΑ συνεργάστηκε στενά με:

  • Τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μπορούμε που αποτελεί στρατηγικό σύμμαχό της σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού, δρώντας υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.
  • Την EmfasisFoundation που λειτουργεί σύμφωνα με τις καινοτόμες αρχές της Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο (social streetwork), στηρίζοντας κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και πολίτες που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας.
  • Τον Δήμο Μεταμόρφωσης που έχει δημιουργήσει από το 2017 Κοινωνικό Παντοπωλείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. ”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top