ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ Social Street Worker…

 Βοήθησέ τον να προσφέρει!!!

Το πρόγραμμα «Γίνε ανάδοχος ενός Social Street Worker» είναι μια πρωτοβουλία της Emfasis Foundation, η οποία στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους εθελοντές – Social Street Workers της να συνεχίσουν το έργο τους

 Η λειτουργία και δραστηριότητα της EMFASIS  βασίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στους εθελοντές μας, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση του έργου και την επίτευξη του σκοπού μας.

  Καθημερινά προσφέρουν τον χρόνο τους είτε ως Social Street Workers, είτε συντονίζοντας τον σχεδιασμό και την εφαρμογή κάθε προγράμματος σε άμεση συνεργασία με το τμήμα εύρεσης πόρων.

Η υλοποίηση του προγράμματος μπορεί να γίνει μόνο με τη συμβολή σας η οποία είναι καθοριστική!

Η ΕMFASIS δεν λαμβάνει κανενός είδους χρηματοδότηση από κρατικούς ή δημόσιους φορείς, δεν εντάσσεται σε κανένα χρηματοδοτικό ή επενδυτικό πακέτο που επιβαρύνει τον Έλληνα ή Ευρωπαίο φορολογούμενο και ο μόνος τρόπος για να υλοποιήσει την αποστολή της είναι με την συμπαράσταση ιδιωτών, εταιριών ή φορέων που πιστεύουν στο όραμά της.

Πώς μπορώ να γίνω ανάδοχος ενός Social Street Worker της EMFASIS

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι μια μηνιαία οικονομική εισφορά για 3 ή 6 μήνες.

10 Ευρώ το μήνα, που θα καλύπτει μία ημερήσια δράση ενός Social Street Worker

50 Ευρώ το μήνα που θα καλύπτει το υλικό στήριξης των ανθρώπων στο Δρόμο (βασικά είδη σίτισης και ρουχισμού) έντυποι χάρτες κλπ.

100 Ευρώ το μήνα που θα καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς του εθελοντή & το υλικό στήριξης των ανθρώπων στο Δρόμο

Για οποιδήποτε εισφορά μέσω τραπεζικού εμβάσματος, μετρητών, επιταγής, ή PAY PAL, θα παρέχεται επίσημη απόδειξη δωρεάς από την Οργάνωση.

Με τη συμπλήρωση εισφορών για 3 ή 6 μήνες, θα λαμβάνετε μία πλήρη αναφορά της εργασίας κ προσφοράς του Social Street Worker και βεβαίωση Αναδοχής του, για την ανάλογη χρονική διάρκεια, υπό μορφή “δώρου” (GIFT CERTIFICATE), ή υπό μορφή επίσημης βεβαίωσης αν το επιθυμείτε.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ SOCIAL STREET WORKER THΣ EMFASIS

ΑιΑιμιλίαμιλία – Εθελόντρια Ψυχολόγος

“ Ως ψυχολόγος μέσα από το Social Street Work ένιωσα για πρώτη φορά την ουσία του επαγγέλματος αυτού. Η πρόκληση είναι τεράστια:

Προσεγγίζεις ανθρώπους που δεν ζήτησαν απαραίτητα βοήθεια

Kαλείσαι να ασκήσεις το επάγγελμα όχι πίσω από την ασφάλεια (φυσική και συναισθηματική) ενός γραφείου, αλλά γονατίζοντας σε ένα πεζοδρόμιο, στο ίδιο ύψος με τον άνθρωπο που σε έχει ανάγκη

     Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συνέχεια αποτελεί η αποδοχή: η αποδοχή του ίδιου προς εσένα, η δική σου προς εκείνον θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που βγήκες για πρώτη φορά στο δρόμο. Ιδιαίτερο κομμάτι της δουλειάς είναι η επαφή με τα παιδιά: Δεν ζητάνε από σένα τίποτα περισσότερο παρά μόνο να περάσεις μαζί τους 20 λεπτά ζωγραφίζοντας ή μαθαίνοντάς τους πώς να γράφουν το όνομά τους”

Ιωάννα

Ιωάννα – Εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργός

Δουλεύοντας στο δρόμο με την ομάδα της Emfasis ως κοινωνική λειτουργός – Social Street Worker, αισθάνθηκα πολλές φορές σαν να βιώνω μια παράλληλη πραγματικότητα με την δική μου. Στο δρόμο παρατηρώ, προσεγγίζω και συνομιλώ με ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο του κοινωνικού ιστού και μέσα από αυτή την εμπειρία διαπιστώνω ακόμα πιο έντονα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

Επιπλέον, αποδέχτηκα ότι ο δρόμος για κάποιους ανθρώπους είναι το σπίτι τους και ότι για κάποιες ομάδες θεωρείται ασφαλέστερο και καλύτερο περιβάλλον για τη διαβίωσή τους από ό,τι ένα διαμέρισμα ή ένας ξενώνας. Έμαθα να σέβομαι τη διαφορετικότητα στην αντίληψη, στην εμφάνιση ακόμα και στον τρόπο προσέγγισης του κάθε ατόμου, όσο περίεργο και αν έμοιαζε αυτό αρχικά σαν μεθοδολογία.

Παράλληλα κατάλαβα ότι η μεγαλύτερη ανάγκη των ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις πρωτίστως είναι η συντροφικότητα, η παρουσία ενός ατόμου που θα τους ακούσει και θα τους δεχτεί χωρίς να τους κρίνει. Στην Emfasis μαθαίνουμε κάθε μέρα και κάτι καινούριο είτε για τον εαυτό μας είτε για την ανθρώπινη ύπαρξη γενικότερα. Ο δρόμος είναι ένα μεγάλο σχολείο για όλους εμάς…”

ΜαριλούΜαριλού  – Εθελόντρια Κοινωνιολόγος

“ Όταν γεννήθηκε στο μυαλό μου η σκέψη να υποβάλλω αίτηση για εθελοντική εργασία στην Emfasis περίμενα ότι θα είχα ελάχιστες αρμοδιότητες και σίγουρα τίποτα σχετικό με την ειδικότητά μου.

Τη μέρα που βγήκα στο δρόμο για την πρώτη μου βάρδια αντιλήφθηκα πόσο λάθος είχα κάνει. Οι εξηγήσεις και οι πληροφορίες μου δόθηκαν απλόχερα και σύντομα απέκτησα αρκετές αρμοδιότητες, όλες σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ικανότητες μου. Σύντομα η παρατήρηση έγινε μάθηση και η βάρδια εμπειρία.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τότε πόσο βοηθά τους ανθρώπους, που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου, η επικοινωνία και η πραγματική αποδοχή από άλλους ανθρώπους. Είναι τόσο όμορφο να νιώθεις ότι μπορείς να προσφέρεις, ότι μπορείς να βοηθήσεις κάποιον να αλλάξει μονοπάτι στη ζωή του, να γίνεις «συνοδοιπόρος» του. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανταμοιβή στο τέλος της ημέρας ήταν το αληθινό χαμόγελο και το βλέμμα ενός ανθρώπου, ο οποίος βρήκε στην ομάδα την ελπίδα και τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του και να αλλάξει τη ζωή του. Η αίσθηση ότι δεν είναι πια μόνος. Ότι δεν είναι «παρείσακτος». Ότι σε οποιαδήποτε δυσκολία θα έχει κάποιον να τον κρατήσει και να τον βοηθήσει να την ξεπεράσει. Και αυτός ο «ενθουσιασμός» είναι μοναδικός για έναν street worker, καθώς μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δυνατός. Μέσα από την κοινωνική εργασία στο δρόμο ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, δοκιμάζεις τις αντοχές σου και μερικές φορές ξεπερνάς τα όρια σου. Κι αυτό είναι η ωρίμανση ενός Social Street Worker…”

ΜάρθαΜάρθα – Εθελόντρια Ψυχολόγος

«Δεν σταματάει να με εκπλήσσει κάθε φορά το πόσο έτοιμοι και πρόθυμοι είναι, συνήθως, οι άνθρωποι που προσεγγίζουμε, να μας εμπιστευτούν και να μας εξιστορήσουν γεγονότα της ζωής τους και συναισθήματα. Το χαμόγελο ενός ανθρώπου και η φράση «σε ευχαριστώ που μου έκανες παρέα» με οδηγεί στο να συνειδητοποιήσω τον βαθμό του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνει αυτός ο άνθρωπος και το πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι ανάγκες του από αυτό που εμείς νομίζουμε.

    Παράλληλα, όμως, το χαμόγελο αυτό είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Είναι αυτό που μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να επικοινωνώ με τους ανθρώπους στο δρόμο»   To πρόγραμμα ξεκινά 1η Οκτωβρίου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2015, για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχεδιασμένων δράσεων και προγραμμάτων της EMFASIS κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε με το: maria@emfasisfoundation.org (for all Greeks living overseas or any supporters outside of Greece) ή στην Αθήνα στα τηλέφωνα: 211 4066140 & 6992764001 TράπεζαΠειραιώς Panepistimiou str, Athens, Greece Όνομα λογαριασμού: EMFASIS Account No: 5029-069192-340 IBAN No: GR75 0172 0290 0050 2906 9192 340   Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το PAYPAL εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της EMFASIS  – μην ξεχάσετε να αναφέρετε “Πρόγραμμα Αναδοχής” στην αιτιολογία.   Βοηθήστε τους εθελοντές μας να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας στους δρόμους και στις γειτονιές! Μαρἰα Καρρά Ιδρυτικό Μέλος – Eύρεση Πόρων

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top